Online psykolog

Hvad er online terapi?

Velkommen til min hjemmeside og til en lille introduktion til online terapi

Jeg hedder Anders Ørskov, er autoriseret psykolog og har lavet online terapi i flere år. Jeg har ugentlig 20-25 online terapisessioner ved siden af sessioner med fysisk fremmøde. Jeg laver både online terapi i egen praksis og for det største psykologhus i Danmark, Aleris.

Jeg møder og har samtaler med mennesker med alle slags baggrunde. Rengøringsdamen, smeden, buschaufføren og ham der styrer gravkoen, ingeniører, akademikere, virksomhedsledere, psykoterapeuter, autoriserede psykologer m.v.

Ligesom mange andre begyndte jeg i højere grad at arbejde online under corona nedlukningen og jeg har rigtig gode erfaringer med det.


Og hvad er så online terapi?

Online terapi er helt enkelt terapeutisk samtale ved en computer eller smartphoneskærm via en videoforbindelse. Det kan også fungere blot med lyd via en telefonforbindelse, hvis du ikke ønsker at have billede på. Det har overrasket mig hvor fin kontakten er online, også når det gælder det terapeutiske arbejde, der jo kræver fuldt nærvær. Jeg oplever at kontakten og effekten af terapien generelt er ligeså god som ved fysisk fremmøde. I tilfælde, hvor der er brug for mere dybtgående arbejde, feks. med tidlige traumer, usikker tilknytning eller emotionel selv-regulering vil jeg som udgangspunkt sige at det kan være både relevant og nødvendigt med fysisk fremmøde.

Forskning i online psykoterapi har vist, at det virker ligeså godt som de traditionelle fysiske møder. Dette er som sagt også mit indtryk ved lettere former for terapi, som ved feks angst, stress, selvværdsproblemer og relationelle udfordringer.

Online terapi kan på nogle måder også opleves mere enkelt, afslappet og ligetil. Du kan som klient sidde i ro og mag med en kop te eller kaffe i dine egne hjemlige omgivelser og du behøver ikke at skulle ud i trafikken eller i det offentlige rum lige efter en terapitime, hvor mange tit vil have mere lyst til bare at være stille med sig selv en stund.

I online formatet er der hos mig også mulighed for at booke enkelte aften- og weekendtider.

Du er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål eller hvis der er noget, du er i tvivl om angående terapien og online formatet.

Nogle tilbagemeldinger på online forløb: 

“Jeg har haft to online sessioner med Anders Ørskov, hvor vi har arbejdet med barndomstraumer. Jeg var overrasket over, hvor helende og givende sessionerne viste sig at være, selv i en online form. Efter min mening er Anders meget dygtig til at skabe et trygt rum, selv i en online session. Jeg vil varmt anbefale Anders som terapeut, space-holder eller støtte af enhver art.” (Oversat fra eng.) 

– Katrine, 34. Danser og koreograf, Berlin
 

“Anders formår overraskende hurtigt at finde ind til kernen i mit problem. Han ser hurtigt igennem mine forsvar og hjælper mig til at opdage mine dybe ressourcer som menneske. Jeg har gennem mange år været i forskellige terapeutiske forløb, både som privat person og som fagperson som terapeut. Forløbet hos Anders giver mig nye dybder af selvkærlig sammenhæng i mig.” 

– Kvinde, terapeut

 

Jeg kontaktede min pension for at få hjælp. Jeg havde få dage i forvejen været til læge og min læge sagde at jeg havde maks 10 år tilbage, hvis jeg forsatte med den livsstil, jeg førte. Jeg tænkte at jeg ikke ville være denne person længere, men hvad skulle jeg gøre? Jeg stoppede med at drikke alkohol, bad ægtefællen om skilsmisse. Dette medførte selvmordstanker, usikkerhed, angst for fremtiden, ja kort sagt et mentalt nedbrud. En uge gik der, før jeg havde første samtale med Anders og det var tiltrængt, jeg var ude i tovene, hvor bilen styrede imod træerne, der var store nok til at kunne gøre det forbi med det samme. Jeg sidder i dag ca 6 måneder efter i min ex kones lejlighed og skal have den sidste psykolog time – foreløbigt, for hvem ved? Jeg har fået værktøjer af Anders til at kunne overkomme hverdagen, se positivt på langt de fleste ting i hverdagen og livet. Jeg er blevet tilbudt en ny, højere stilling, i virksomheden, der var ved at fyre mig for ca 6 måneder siden. Min søn er blevet glad for far, min ex kone er mere forelsket i mig end nogensinde. Jeg kan nu se videre end bare til kurverne i min egen bobbel. Jeg er begyndt at investere mere tid i de interesseområder, jeg før har sagt, jeg gerne ville undersøge/udforske noget mere. Nu gør jeg det, for tiden bliver jeg nødt til at finde, for at jeg kommer “derudaf”. Håber I alle vil bruge det, der skal til for at få jeres egen psyke ændret til det positive. Der vil altid være tidspunkter, hvor man er nede, det er bare vigtigt at kunne få sig selv op igen. 

Hilsen Martin den glade. 

– Martin, 38. 

 

Jeg vil gerne sige dig en stor tak for det arbejde, som du har lagt i min person igennem 6 samtaler. Det er utrolig hvilke fremskridt samt udvikling jeg har taget på de få mdr. Jeg tænker anderledes og føler en ro i mig selv. Så det arbejde vi har gjort i fællesskab har bestemt båret frugt. Det vil jeg gerne sige dig en stor tak for. Bla andet kan jeg fortælle at inden jeg lærte dig og kende spiste jeg 12 piller i døgnet. Nu spiser jeg ikke nogle. Mit blodtryk er normalt igen. Jeg tager ikke blodtryks- og hjertemedicin længere. Min psoriasis er svundet med 60%.😊Så det er jo bare utrolig at så få samtaler kan udrette så meget. Det er jeg og ikke mindst min fam dig så Taknemmelig for😊🙏🙏 Tak for den person du er. Du er faktisk flere gange i ugen i mine tanker på den gode måde🙏😊 vil ønske dig en rigtig god weekend🙏 og tak for dig Anders❤️ mvh. Johnny Andie


Johnny Andie Hansen, bygningsmaler, 50. 

 

 

 
 
 

 
 
Se flere udtalelser