Online psykolog

Hvad er online terapi?

Velkommen til min hjemmeside og til en lille introduktion til online terapi

Jeg hedder Anders Ørskov, er autoriseret psykolog og har lavet online terapi i flere år. Jeg har ugentlig 20-25 online terapisessioner ved siden af sessioner med fysisk fremmøde. Jeg laver både online terapi i egen praksis og for det største psykologhus i Danmark, Aleris.

Jeg møder og har samtaler med mennesker med alle slags baggrunde. Rengøringsdamen, smeden, buschaufføren og ham der styrer gravkoen, ingeniører, akademikere, virksomhedsledere, psykoterapeuter, autoriserede psykologer m.v.

Ligesom mange andre begyndte jeg i højere grad at arbejde online under corona nedlukningen og jeg har rigtig gode erfaringer med det.


Og hvad er så online terapi?

Online terapi er helt enkelt terapeutisk samtale ved en computer eller smartphoneskærm via en videoforbindelse. Det kan også fungere blot med lyd via en telefonforbindelse, hvis du ikke ønsker at have billede på. Det har overrasket mig hvor fin kontakten er online, også når det gælder det terapeutiske arbejde, der jo kræver fuldt nærvær. Jeg oplever at kontakten og effekten af terapien generelt er ligeså god som ved fysisk fremmøde. I tilfælde, hvor der er brug for mere dybtgående arbejde, feks. med tidlige traumer, usikker tilknytning eller emotionel selv-regulering vil jeg som udgangspunkt sige at det kan være både relevant og nødvendigt med fysisk fremmøde.

Forskning i online psykoterapi har vist, at det virker ligeså godt som de traditionelle fysiske møder. Dette er som sagt også mit indtryk ved lettere former for terapi, som ved feks angst, stress, selvværdsproblemer og relationelle udfordringer.

Online terapi kan på nogle måder også opleves mere enkelt, afslappet og ligetil. Du kan som klient sidde i ro og mag med en kop te eller kaffe i dine egne hjemlige omgivelser og du behøver ikke at skulle ud i trafikken eller i det offentlige rum lige efter en terapitime, hvor mange tit vil have mere lyst til bare at være stille med sig selv en stund.

I online formatet er der hos mig også mulighed for at booke enkelte aften- og weekendtider.

Du er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål eller hvis der er noget, du er i tvivl om angående terapien og online formatet.

 

“Jeg har haft to online sessioner med Anders Ørskov, hvor vi har arbejdet med barndomstraumer. Jeg var overrasket over, hvor helende og givende sessionerne viste sig at være, selv i en online form. Efter min mening er Anders meget dygtig til at skabe et trygt rum, selv i en online session. Jeg vil varmt anbefale Anders som terapeut, space-holder eller støtte af enhver art.” (Oversat fra eng.) 

– Katrine, 34. Danser og koreograf, Berlin
 

“Anders formår overraskende hurtigt at finde ind til kernen i mit problem. Han ser hurtigt igennem mine forsvar og hjælper mig til at opdage mine dybe ressourcer som menneske. Jeg har gennem mange år været i forskellige terapeutiske forløb, både som privat person og som fagperson som terapeut. Forløbet hos Anders giver mig nye dybder af selvkærlig sammenhæng i mig.” 

– Kvinde, terapeut
 
Se udtalelserne i deres fulde ordlyd under udtalelser: